dinsdag, december 14, 2004


Microsoft heeft eigen blog-dienst



Microsoft is zo goed als klaar met een eigen weblog-dienst. Iedereen die het wil én die een .NET Passport heeft kan MSN Spaces - want zo heet de nieuwe dienst - gratis uitproberen. Via MSN Spaces (bètaversie) kun je een weblog bijhouden, afspeellijsten delen met anderen en foto's uploaden.
Samen met de start van MSN Spaces werd ook een bètaversie van MSN Messenger 7 online gezet, die voor een stuk zal samenwerken met de weblogdienst.


En natuurlijk heb ik er eentje aangemaakt voor ons, in de hoop dat jullie dat ook zullen doen en we dan zullen kunnen gebruik maken van de wel speciale uitwisselingsmogelijkheden welke Microsoft heeft ingewerkt in hun SPACE BLOG.


Bovendien heb ik daar opnieuw een link gelegd naar de 'VRIENDENPROFIELEN'. Vroeger stonden die op het weblog 'Vandaag geleerd' bij Blogger, maar deze keer heb ik alle profielen beveiligd met een eigen paswoord, maw de Vrienden welke vroeger een profiel hebben aangemaakt kunnen een paswoord bekomen om toegang te krijgen tot hun eigen profiel. Dat paswoord kan je dan natuurlijk doorgeven aan anderen zodat ook zij je profiel mogen bekijken, en... je mag ook gerust je eigen profielpagina opslaan onder je favorieten of zo... je ziet maar. --- Wil je jouw profielpagina gewijzigd zien, laat me dan iets weten.


Zij die nog geen profielpagina hebben en dit wensen, vul het bijgevoegde formulier in met al je gegevens, wensen enz. en dan maak ik dit aan voor jullie.


Nog bovendien heb ik een 'VERJAARDAGSKALENDER' ingelinkt, en natuurlijk is het de bedoeling dat elk van ons zijn verjaardag staat vermeld. Je wil op die dag toch ook een kaartje ontvangen of niet?


Kortom, het is mijn bedoeling om als Vrienden vriendelijk met mekaar om te gaan, mekaar beter te leren kennen en... mekaar te helpen waar en hoe we kunnen.


Als er vragen zijn kan je die hier - of op onze SPACE - stellen. Antwoord verzekerd.


 

zondag, december 12, 2004

"Slavernij komt ook nog voor in België"
In de brochure "Slavernij: bestaat dat nog?" die de Vereniging voor de Verenigde Naties vrijdag heeft voorgesteld, wordt melding gemaakt van enkele vormen van slavernij die ook bij ons voorkomen.
Het gaat onder meer om gedwongen prostitutie, huishoudelijke slavernij en mensenhandel. Wat dit laatste betreft, zijn er bijvoorbeeld wanpraktijken bij de tewerkstelling van jonge voetballers.
Aanleiding voor de brochure is dat de VN 2004 heeft uitgeroepen tot "Internationaal Jaar van de Herdenking van de Strijd tegen de Slavernij". 2004 werd gekozen omdat een slavenopstand 200 jaar geleden leidde tot de eerste zwarte staat van Amerika, met name Haïti. In de brochure wordt gewezen op slavernijvormen die thans nog wereldwijd bestaan zoals dwangarbeid, gedwongen prostitutie, huishoudelijke slavernij, schuldslavernij, kindsoldaten en diverse vormen van mensenhandel.

Wat ons land betreft, wordt onder meer gewezen op de illegale jonge vrouwen in prostitutiemilieus die in de macht van criminelen belanden. Uit schrik uit ons land gezet te worden, durven ze geen klacht in te dienen. Voorts worden ook in België gevallen gesignaleerd van misbruik van kinderen en jongeren als huishoudelijke hulp. België is ook een land van bestemming wat de mensenhandel betreft en een transitland voor kinderhandel.

woensdag, december 01, 2004

Vragen... zoeken...

Jan Kersschot schrijft: "Warom creëren we al die spirituele paden? Waarom projecteren we het Oneindige op een spirituele held? Waarom zijn we zo geïnteresseerd in transcendente ervaringen? Is de werkelijkheid van ons alledaagse leven niet voldoende? Is er iets mis met het leven zoals het is?"
Onze zoektocht begint altijd met een vraag. We zijn konstant op zoek naar antwoorden, maw is er iets mis met zoeken?
Die zoekt, die vindt. Of hebben we schrik om op zoek te gaan? Hebben we schrik dat we iets zullen vinden dat ons in de war brengt? Iets wat we liever niet hadden geweten? Want aan alle nieuwe dingen die we te weten komen hangt ook een vervolg vast. Is er een konsekwentie aan verbonden, bvb zolang je niet weet dat vloeken niet erg beleefd is, vloek je er ongegeneerd op los.
Zo zijn er velen die niet willen zoeken, vanwege de konsekwenties. Het is onze erfzonde. Het is onze erfenis.
Tot we weer zullen worden als kinderen voor wie zoeken overbodig is. Kinderen van God.